Cemil Sarıtaş

Tarih: 04.02.2024 00:38

ANADOLU İNSANI

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu insanı “gönül insanıdır” dense, tam isabetlidir. Anadolu’da insan harman olur pişer aklının yanına gönlünü de yâren eder. AK Parti’nin ev sahipliğinde CUMHUR İTTİFAKININ Erzurum ilçelerindeki belediye başkan adayları tanıtım toplantısı, Erzurum’da salonu dolduran coşkulu kitleler ile yapıldı. 

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, deyim yerindeyse “aldı eline sazı vurdu teline teline” misali Erzurum ve ilçelerinde nasıl bir belediyecilik hayal ettiklerini dile getirdi. 

 

AK Parti tüzel kişiliğinde olsun partilerin il ve ilçe teşkilatlarında olsun, göze batan husus, söz söyleme sanatının hakkını vermeleridir. 

31 Mart 2024 seçimi, ne seçimidir? 

Mahalli Seçim’dir. Ama görüyoruz ki, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak paydaşları, bu seçimi yine genel seçim havasında sürdürme niyetindeler. Daha önceleri “BEKA SEÇİMİ” olarak addedilen seçimlerde vatandaşların tutum ve tavırları daha çok “mukaddesatçı bir zemin” üzerinden, yani millî ve manevi değerlerin ön planda tutularak konsolide edilmesi, AK Parti’nin seçimleri önde tamamlamasında büyük rol oynamıştı.

 AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, seçim sürecinde Erzurum genelinde seçimi önde tamamlamak adına tuğla tuğla örerek ilerleyeceklerini ve ilke siyaseti yaptıklarının altını çizdi.

 

Özellikle, AK Parti siyasetçilerinde ve mahalli çevrelerdeki yöneticilerde ağızlara pelesenk olan slogan cümlelere baktığımızda pek fazla şeyin değişmediğini görüyoruz:

 “Vesayet Rejimi”… “Hayır ve Hizmette Yarış”… “Aşkla Hizmet”… 

Diğer bir husus da sağ ideolojilerin ve partilerin “Dava” lafı üzerinden kontrol etmeyi hedefledikleri kitleler üzerinde mutlak tesir oluşturma gayeleridir. 

Anadolu yurdu ve kültürünün en büyük özelliği, irfan ve feraset düzeyi yüksek insanlara; ariflere, velilere, abdallara ev sahipliği yapmış olması ve bu insanlar vasıtasıyla bir medeniyetin, İslam Medeniyeti kültürünün temelinin atılmış olmasıdır.

 

İbrahim Küçükoğlu’nun konuşmasından satırbaşlarıyla ilerleyecek olursak, ilçeler için ilmek ilmek örmek ve hizmet anlayışının yansımasını şöyle özetleyebiliriz: 

Aşkale’de (Sürdürülebilirliği) Çat’ta (Huzuru) Hınıs’ta (Kalkınmayı) Horasan’da (Değeri) İspir’de (Gücü) Karaçoban’da (Başarıyı) Tekman’da (Sevgiyi) Karayazı’da (Kardeşliği) Köprüköy’de (Bilimi) Narman’da (Verimliliği) Oltu’da (Şefkati) Pasinler’de (İstikbali) Şenkaya’da (Gençliği) Tortum’da (Vefayı) Uzundere’de (Dönüşümü) 

 

TÜRKİYE YÜZYILINDA Erzurum için daha önce söz verilen vaat ve projelerin, ne zaman yaşama geçirileceği hâlen muamma iken, sloganlar üzerinden seçmenin tavlanması zaten en büyük zaafımızdır. 

Türkiye Yüzyılında Erzurum’u Karadeniz’e bağlayacak tüneller âdeta âşığın maşuka (âşık olunan kadın) vuslatı durumuna getirildi.

 

Dereleri görmeden paçaları sıvamak tavrı, daha önce 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Millet İttifakı tarafından, özellikle CHP saflarında sergilenmiş ve seçimden ele boş dönmüşlerdi/çıkmışlardı. 

Emeklilerin hâlleri ortada, emekçinin geçim zorluğu ortada, verilen söz ve vaatler havada… 

Tabii ki yerel seçimler genel seçim havasına büründürülmemeli ama siyasî erk elinden gelen tüm çabayı, kamunun sahip olduğu tüm imkânları yine seçim aşamasında seferber edecek, herhâlükârda seçimleri kazanırız havasını oluşturacak…

 Ha bu arada a dostlar “şapkadan tavşan” çıkabilir mi? Seçimlere yakın bir zamanda emekliler ve Erzurum’un kadirşinas halkı hokuspokus göz aldatmacasıyla “DURMAK YOK YOLA DEVAM” kervanına katılırlar mı?

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —