Cemil Sarıtaş


BİRİKMİŞ

NOTLAR


Gazeteci ve halkımızın içinde olmamız hasebiyle Erzurum ve çevresinde yaşanan sorunlar ve sıkıntılardan haberdar olmamız daha kolay olmakta.

Aldığım duyumlar çerçevesinde;

Erzurum Havaalanına dün uçak inişleri hususunda bir sıkıntı yaşandığı, 5 dakika önce Erzurum Havaalanına inen uçak varken, 5 dakika sonra ise uçak/uçakların “hava muhalefeti” gerekçesi ile Erzurum Havaalanı’ndan Trabzon Havaalanına yönlendirildiği bilgisini/haberini aldım.

Sonra ise…

İşte sonra, Trabzon’dan Erzurum’a ulaşmak için 5 saat otobüsle yolculuk yapmak gerekiyor. Yolcular, Trabzon Havaalanı’ndan otobüslerle Erzurum’a gönderiliyormuş. Burada, Erzurum halkına görülen reva mıdır hak mıdır? Bizler gazeteciler olarak, memleketimizde yaşanan sorunları ve sıkıntıları yazılarımızla olsun TV programlarımızla olsun, ilgili ve yetkili kişilere ulaştırmak sorumluluğu altındayız. Sizce, burada bir ilgisizlik, özensizlik yok mu? İnsanlar, neden hava yollarıyla seyahat etmeyi tercih ediyorlar; hem zaman hem de ekonomik olarak görece kazanım elde etmek için…

Öte yandan, bu uçak vesilesiyle bir başka sıkıntı da Erzurum Havaalanı’ndan düzenlenen sefer sayılarının seyrek olması(inen-kalkan uçak), yani sıklığının az olması ve yine uçak biletlerinin de çok pahalı olduğu duyumlarımız arasında. 

Bu vesileyle bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum…

Trabzon ve çevre iller arasında 5-6 tane tünel olmasına rağmen, Erzurum’u Karadeniz Bölgesine bağlayacak işlevsel tüneller hâlihazırda hayata geçirilemedi. Sadece sözü var ama kendisi yok denecek bir hikâye hâlini aldı bu tünel işleri…

Öte yandan… 2023’te hızlı trenin ve şehir içi hafif raylı sistemin ulaşım seçenekleri arasına eklenmesi beklenmekte idi. Bu husus hakkında somut gelişmeler bildiğimiz kadarıyla yok gibi.

AK Parti, Erzurum kentimizde- Erzurum’mumuzda – parti olarak güçlü iken, oy oranlarının yüksek olmasına rağmen hem Erzurum’un hem de halkımızın olması gereken kadar hizmet almaması ve görmemesi, son kertede siyasal tercihler bakımından vatandaşların kararlarını gözden geçirmelerine vesile olabilir.

 

 

Yine bir başka husus da…

Erzurum’da AK Parti’nin 17 ilçe belediye başkan aday adaylarını hâlen neden açıklamadığı veya açıklamakta geç kaldığı… Son dönemlerde memur emeklilerine yapılan “son dakika” zamlarıyla belki bu kitlenin gönlünü kazanma yoluna gittiklerini düşünerek, oyların “çantada keklik” olduğu düşüncesine kapılmış olabilirler. Acaba, AK Parti’nin aday açıklamada geç kalma rehaveti nereden zuhur edebilir?

TÜRKİYE'de Trabzon Lobisinin güçlü olması, kentimizin siyasal bağlamda daha etkin olması ve öne çıkmasında bir handikap mıdır?

Burada, Erzurum dâhilindeki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) inisiyatif alarak kentimizin eksiklikleri çerçevesinden, yine kalkınma ve ekonomik büyümede hak ettiği payı alması yönünden daha fazla aktif olmaları, elzem gelmektedir.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in Erzurumlu hemşerimiz olması, AK Parti’nin kentimiz dâhilinde güçlü bir parti tüzel kişiliğine sahip olmasına rağmen…

Erzurum, mukayese edildiğinde potansiyelinin ve hak ettiğinin altında değer ve ilgi görmektedir diye, düşünmekteyim.

 

Toparlayacak olursak…

Erzurum Havaalanı üzerinden acaba bir rant kapısı aralandı da bundan ötürü mü uçaklar, Trabzon’a yönlendiriliyor…

Vatandaşlarımız hem uçağa binerek bir maliyete katlanıyor sonra da “hava muhalefeti” gerekçesiyle 5 dakika önce inen uçak olmasına rağmen, uçak(lar) neden gerekçesi “sarih” olacak yani kuşkuya mahal bırakmayacak bir biçimde izahtan yoksun olarak, Trabzon Havaalanına yönlendiriliyorlar? Burada, Erzurum insanımızın aklıyla alay mı ediliyor yoksa, dediğim gibi keyfi olarak “işin içinde bir iş var” misali başka olaylar mı cereyan ediyor? Takipçisi olacağız.

SÖZLER… SÖZLER… VAATLER ve VAAZLAR…

Hızlı tren projesini ve şehir içi hafif raylı ulaşım sistemini de takip etmekteyiz. Biz gazeteciler de Erzurum halkı da, yerel yöneticilerden ve Erzurum’mumuzu hükümet kabinesi içinde temsil eden politikacılardan olması gereken ilgiyi ve açıklamaları beklemekte ve ummaktayız. Şöyle bir düşüncenin, “nasıl olsa oylar cepte”, siyasetin ânbeân değiştiği/değişime uğradığı Türkiye/Anadolu coğrafyasında AKİM KALABİLECEĞİ akıllardan uzak tutulmamalıdır, değerli okuyucularım.